KILIÇDAROĞLU: CHP'Lİ BELEDİYELER SOSYAL ADALETİ SAĞLIYOR

CHP LİDERİ İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITIM TÖRENİNE KATILDI

17 Şubat 2019

    CHP, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen törenle İzmir belediye başkan adaylarını tanıttı.

    Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir belediye başkan adayları tanıtım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Türkiye'nin gözbebeği, demokrasinin ve uygarlığın kalesi bir kent olduğunu, o nedenle İzmir milletvekili olmanın onurunu, gururunu yaşadığını belirtti.

    Ünlü edebiyatçı Victor Hugo'nun "İzmir bir prenses" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta baharın sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye gelmesi gerektiğin ifade etti.

    Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kente büyük hizmetler yaptığını anlatarak, onun ayakta alkışlanmasını istedi. Kocaoğlu'nun 397 yıl hapisle yargılandığını ama diz çökmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bütün baskılara rağmen İzmir'e hizmet etti. Hayatını İzmir'e, İzmirlilere adadı. Hiç kimsenin, hiç bir belediye başkanını yapmadığı projelerin altına imzasını attı. Ankara ve İstanbul'un iktidarın desteğine rağmen yapamadığı metroyu tek başına inatla, kararla yaşama geçirdi. 12 maddelik yerel yönetimlerle ilgili belge hazırladık. Demokrasi, 'halka hesap vermek' dedik. 12 maddeyi yan yana getirdiğimizde Kocaoğlu'nun hayata geçirdiği maddelerdir. Diğer belediye başkanlarımız da aynı doğrulta hareket etmiştir." diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, İzmir ve İzmirlilerin tüm Türkiye'ye örnek olduğunun altını çizerek, "Kurtuluş Savaşının da en önemli kentlerinden biridir. Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkede kurşundan söz edeceksen Hasan Tahsin'in kurşunundan söz edeceksin. Kalkınmanın düşünsel olarak temellerinin atıldığı yer de İzmir'dir. İzmir İktisat Kongresi toplandığı zaman, ülke nasıl kalkınacak bunun hesapları yapılmış. İzmir İktisat Kongresi sadece geçmiş değil, geleceğimiz için de çok önemli hedefler belirlemiştir." ifadelerini kullandı.

    Kongrede Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı konuşmaları hatırlatan Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün "bilimi ve üretimi öncelemeyen toplumun gelecekte söz söyleme hakkı olmayabilir" dediğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, bugün gelinen noktada Atatürk'ün altını çizdiği sözlerin yeniden hatırlanmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal, İktisat Kongresinde 'halkın sesi hakkın sesidir' der. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Halkın sesine kulak vermek zorundayız." dedi.

    Ankara ve İstanbul'da kentsel dönüşümün beceriksizce yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, İzmir'de Kocaoğlu'nun insanlara "sizin garantiniz İzmir Büyükşehir Belediyesi olacak" sözünü verdiğini, yeni belediye başkanının da aynı süreci yürüteceğini söyledi.

    Kılıçdaroğlu, Dünya Bankası'nın Londra'da düzeldiği bağımsız kentler konulu toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesinin tarımda yaptığının örnek gösterildiğini anlatarak, "Şimdi 'tanzim satış' diyorlar. Onlar 1970'lerde kaldı. Yıl 2019. Tarımda büyümeyi nasıl yapmak istiyorsanız, kırsal kesimle kent arasındaki ilişkiyi nasıl yapmak istiyorsanız geleceksiniz Aziz Kocaoğlu'ndan ders alacaksınız. O size tüm ayrıntıları anlatacak." diye konuştu.

    İzmir'de son 10 yılda üretici kooperatifleri sayısının yüzde 161, kooperatiflerde çalışan sayısının yüzde 616, 2007 - 2016 arasındaki kooperatif ciro artışının yüzde 658 olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, Türkiye'de tarım gerilerken İzmir'de tarımın yıllık ortalama yüzde 7,5 büyüdüğünü bildirdi. Kılıçdaroğlu, İzmir'de kırsalda kimsenin "açım" demediğini ama Türkiye'deki çiftçilerin perişan halde olduğunu ifade ederek, kırsalla kent arasında sağlıklı ilişki kurulması gerektiğini dile getirdi.

    "BİZE 'BUNU YAPAMAZSINIZ' DİYORLARDI"

    CHP'li belediyelerde 1 Ocak'tan itibaren asgari ücretin 2 bin 200 lira olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "AK Parti'li, MHP'li belediyelerde çalışan işçi kardeşlerime seslenmek istiyorum. Sen 2 bin 20 lira değil 2 bin 200 lira almak istiyorsan, iş güvencesi istiyorsan bu seçimlerde endişeye kapılmadan CHP'li adaylara oy vereceksin. Seni 2 bin 20 liraya mahkum eden anlayışa izin vermeyeceksin. Bize 'bunu yapamazsınız' diyorlardı. İşçi kardeşim eğer en az 2 bin 200 lira almak istiyorsan, 1 Ocak'tan 1 Nisan'a kadar aradaki farkı da almak istiyorsan CHP'li belediye gideceksin oyunu vereceksin. CHP'li belediyeler sosyal adaleti sağlayan belediyelerdir."

    Tanzim satış mağazalarının konuşulduğuna değinen Kılıçdaroğlu, insanları kuyruğa sokulduğunu, İzmir'de ise belediyenin 35 bin yoksul aileye patates gibi ihtiyaçlarını mahallede teslim ettiğini vurguladı.

    "İTHAL ADAY"

    İzmir'e ithal aday getirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ithal belediye başkanı ile devasa İzmir'in yönetilemeyeceğini belirtti.

    Kılıçdaroğlu, İzmir'i yönetecek kişinin İzmir'in kültürüne sahip olması, İzmirli olması, kentin kültürüne, tarihi dokusuna sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

    CHP'nin zaman zaman "şununla ittifak yaptınız", "bununla ittifak yaptınız" denilerek eleştirildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, sandıkta bütün seçmenle ittifak yapacaklarının altını çizdi.

    Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Geleceksin CHP'ye oy vereceksin, Türkiye'yi bu sefaletten çıkaracağız. Hiç kimsenin aşıyla, ekmeğiyle oynamayacağız. Gönlümüzde yatan herkesin işi, aşı olsun. Herkes kentinde huzur içinde yaşasın. Sizlere sözüm söz, CHP belediyelerin olduğu her yerde hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

    "TÜRKİYE ÖRNEK HİZMETLERİ HAYATA GEÇİRDİK"

    CHP İl Başkanı Deniz Yücel de İzmirlilerin karşısına İzmir'in yetiştirdiği, ekmeğini İzmir'de kazanan, kentin sokaklarını bilen insanlarla çıktıklarını belirtti.

    Son günlerde tanzim satışın konuşulduğuna dikkati çeken Yücel, bu uygulamanın yeni bulunan bir şey olmadığını, tanzim satışın mimarının İzmir ve CHP'li belediye olduğunu, yıllar önce bunun İzmir'de hayata geçirildiği kaydetti

     

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.