HUKUK VE SANAT BİR ARADA

BOLU ADALET SARAYI'NDA RESİM VE FOTOĞRAF SERGİSİ

14 Aralık 2018

    Bolu ortaöğretim kurumları lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Adalet' temalı resim yarışmasında dereceye girenlere ve Bolu'nun eski Adliyesi ile yeni Adalet Sarayı arasındaki farkları fotoğraf kareleriyle gözler önüne seren Zabit Katibi Başak Arar'a ödülleri verildi. Bolu Adalet Sarayı'nda düzenlenen törene Vali Ümit başta olmak üzere protokolün tüm üyeleri katıldı.

    HABER: ARZU SARI

    Bolu Adalet Sarayı’nda ‘Adalet ve Hukuk’ temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, eski ve yeni adliye arasındaki farkları gösteren karelerden oluşturduğu fotoğraf sergisi için Adliye çalışanlarından Zabit Katibi Başak Arar’a plaket verildi. Törene ilgi ise oldukça fazlaydı.

    “BU TÖRENLE ADLİYEYE CAN GELDİ”

    Sergi ve ödül töreniyle adliyenin canlandığını söyleyen Bolu Baro Başkanı Sabri Erhendekçi yeni binanın toplumla bütünleşeceğini belirtti. Erhendekçi, “Yeni yapılan adliyemiz, yaşıyor, yaşamaya başladı. Yeni bir mekanda, güzel bir mekanda, fiziki koşulları iyi olan bir mekanda çalışmaya başladık. Emeği geçen herkese teşekkür etmemiz gerekir. Burada katılımcıların hepsine teşekkür etmemiz gerekir. Yaşayan adliyemize can kattıkları için teşekkür etmemiz gerekir. Adliyemizin fiziki ortamlarının müsait olması nedeniyle, sayın başsavcımız, adalet komisyonu başkanımız ve adliyemizin değerli mensupları, bu adliyeye yakışır şekilde, adliyenin toplumla bütünleşmesini de sağlamak amacıyla, fevkalade güzel çalışmalar yapıyorlar. Biz de bu çalışmalar içinde kıyısından köşesinden yer alabiliyorsak, ne mutlu bize. Kendilerine teşekkür ediyorum yaptıkları çalışmalar için. Bu güzel günde yavrularımızın yaptıkları resimlere bakarak adaleti onların gözleri ile farklı bir açıdan tespit edeceğiz” diye konuştu.

    BİNALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ MOTİVASYONU ARTTIRIR”

    Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal günün anlam ve önemine değindi. Başak Arar ve yarışmada dereceye giren öğrencileri kutlayan Delal, “Adalet ve hukuk temalı resim yarışmasına katılan ve dereceye girenlerle, kişisel fotoğraf sergisi açan Sayın Başak Arar’ı tebrik ediyorum. Adalet çalışanları mesai gözetmeksizin görev yapan çoğu zaman evinde geçirdiği süreden daha fazla adliyede bulunan kamu görevlileridir. Bu sebeple adliye binalarının iyileştirilmesi, adalet çalışanlarının moral ve motivasyonlarını arttıracağı gibi adalet hizmetine katkı sağlayacağı aşikârdır. Nitekim Bolu Adalet Sarayı açıldığı günden beri çalışanlar ve ziyaret gelenlerdeki memnuniyet ve heyecanı gözlemlemekteyiz” diye konuştu.

    “YENİ BİNAYA TAŞININCA AZİM ARTTI”

    Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Seyfin Han, Adliyenin yeni binaya taşınmasının ardından tüm çalışanların azminde artış olduğunu gözlemlediğini kaydetti. Han, “Yeni adliyeye belki de ömrünü dolduran eski adliyemizi taşıdıktan sonra büyük bir sevinç yaşadık. Yeni adliyeye taşıdıktan sonra aslında birçok sıkıntı çektiğimizi ve zor şartlarda çalıştığımızı ifade ettik. Buraya taşındıktan sonra arkadaşların çalışma azminde ortaya çıkan artışı gördükten sonra bizim bu müteşekkirliğimiz ve teşekkür ihtiyacımız daha da büyük bir şevkle ortaya çıktı. Adalet temalı bir resim yarışması yapıldı. Bu resim yarışmasında genç sanatçılarımız adalet olgusuna farklı bakış açıları kazandırdılar. Kendilerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca adliyemiz çalışanı olan Başak Arar arkadaşımızın kişisel sergisi yeni adliyede açıldı. Kendisine başarılar diliyorum. Bundan sonraki çalışmalarında bu sergisinin kendisine ışık tutması, yol göstermesini temenni ediyorum” dedi.

    BU SERGİ VE ESERLER TARİHE NOT OLARAK DÜŞTÜ”

    Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman yeni Adalet temalı resim sergisi ve çektiği fotoğraflarla eski ve yeni Adliye arasındaki farkları gözler önüne seren Başak Arar'ın eserlerinin tarihe bir not olarak kaydedildiğini belirtti. Yaman, “Bu günleri hayal ederek aylar öncesinden planladığımız ve hazırlıklarını yaptığımız Adalet ve Hukuk kavramları ile ilgili gençlerde farkındalık yaratmak ilimize yeni kazandırılan adalet sarayını tanıtmak hukuk ve sanatı bir araya getirerek sanatın evrensel değerlerine dikkat çekmek, gençlerde sosyal sorumluluk ve adalet bilincini gelişmesini sağlamak amacıyla Bolu ortaöğretim kurumları lise öğrencileri arasında düzenlediğimiz resim yarışması ödül töreni ve Adliyemiz Zabıt Katiplerinden Başak Arar’ın eski Adliyemiz ile yeni Adliyemiz arasındaki çarpıcı farkı ortaya koyan, tarihe not düşen kişisel fotoğraf sergisini açmak üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.

    ADALET SARAYI İÇİN AYRICA TÖREN YAPILACAK

    Törene katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit ise bu törenin Bolu Adalet Sarayı binasının açılış töreni olmadığının altını çizdi ve orada sergi için toplandıklarını belirtti. Ümit, Yeni Adliye Sarayı için özel bir tören yapılacağının da altını çizerek Adliye’nin Hukuk Fakültesi’ni hatırlattığını ve BAİBÜ’de açılması onaylanan Hukuk Fakültesi’nin şimdiden hayırlı olmasını dilediğini kaydetti.

    Ardından resim ayrışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül verdiği sırada BAİBÜ Rektörü Prof. Dr Mustafa Alişarlı'yı kürsüye davet ederken zaman kazanmaya çalışan Vali Ahmet Ümit'in kendisine takdim edilen çiçekle espri yapması ise davetlilerin sempatisini kazandı.

    Program daha sonra serginin açılması ve kokteylle ile devam etti. 

     

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.