TEHLİKENİN YENİ ADI ‘’NİŞASTA BAZLI ŞEKER’’

NİŞASTA BAZLI ŞEKER TÜKETİMİ HASTA NESİLLERİN HABERCİSİ

13 Mart 2018

    14 şeker fabrikasının özelleştirileceğinin açıklanmasıyla dikkatler bir kez daha nişasta bazlı şekere yöneldi. Halihazırda birçok gıdada kullanılan nişasta bazlı şekerin daha çok kullanım alanı bulacağı, şeker pancarından veya şeker kamışından elde edilen şekerin de yerine geçeceği düşüncesi, tıp uzmanları başta olmak üzere birçok çevrede tedirginlik yarattı.Mikrofon uzattığımız Dahiliye Uzmanı Halil Uğur Öney Şeker nişasta bazlı şekerin zararlarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

    Neden olduğu sağlık problemlerinin; ani ölüm, erken ölüm, insülin direnci ve obezite, koroner kalp hastalığı, ağız, mide, pankreas kanseri, karaciğer yağlanması ve erken yaşlanma olduğunun altını çizen Öney nişasta bazlı şekerin özellikle hangi besinlerde bulunduğunu sıraladı.

     

    Nişasta bazlı şeker (NBŞ) ihtiva eden paketlenmiş ve işlenmiş gıdaların tüketiminin çocuklar başta olmak üzere tüm toplumda obeziteyi arttıracağını vurgulayan Dahiliye Uzmanı Halil Uğur Öney market alışverişlerinde ürünlerin içeriklerine göre satın alınması gerektiğini söyledi.

     

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.