GELENEKSEL LEZZETİMİZ BAKLAVA

ANTEP BAKLAVASININ PÜF NOKTALARINI GERÇEK USTASINA SORDUK...

12 Eylül 2017

    Türk damak tadının geleneksel tatlısı baklava olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

    110 kattan oluşan baklava hamuru elle tek tek açılıyor. Şimdi ustamızı dinliyoruz.

    Menderes Usta hakiki Antep baklavasının püf noktasının olabildiğince çok ince yapraklardan oluşması ve 110 kat üst üste olması gerektiğini belirtiyor.

    İkinci aşamada yağlı tepsiye tek tek açıp döşeniyor.

    Baklava Ustası, Lezzetin püf noktasının ustayla birlikte malzemelerinin kalitesinden kaynaklandığını ifade ediyor. Katlar yerleştirilip bir kat fıstık döşeniyor.

    Fırın ustası başka, zira tatlının pişme ayarını ayrı bir usta biliyor. Kesilip yağlanan tepsi yaklaşık 50 dakika pişecek ve şerbetiyle buluşacak.

    Tatlımız hazır, fırından çıkınca sıcak sıcak şerbetiyle buluşuyor. Afiyet olsun...

    1 yorum yapılmış

    • hasan12 Eylül 2017 • 18:56

      ..ellerinize sağlık
    Yorum yazın
    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.